Novosti

RAZVOJNA AGENCIJA MRAV d.o.o.

Razvojna agencija Mrav sudjelovala na Poslovnoj konferenciji "Energetska nezavisnost“

Razvojna agencija Mrav sudjelovala na Poslovnoj konferenciji "Energetska nezavisnost“
U petak, 26. siječnja 2024. u Đurđevcu je održana poslovna konferencija “Energetska nezavisnost”, koja je okupila vodeće ljude hrvatskih gradova i općina, kao i brojne stručnjake jedinstvene u stavu da Hrvatska može biti energetski samodostatna.

Kroz tri tematska panela - Energetska samodostatnost i upravljanje, Obnovljivi izvori energije i zelene politike i Geotermalni potencijali kontinentalne Hrvatske prisutni su imali prilike produbiti korisna znanja i razmijeniti iskustva s predstavnicima drugih gradova i općina. 

Grad Kutina posebno je istaknut na konferenciji zbog velikog geotermalnog potencijala na istražnom području Kutina, čije je istraživanje započelo projektnom Grada Kutine i Razvojne agencije Mrav,  „Izrada tehničke dokumentacije za istraživanje geotermalne vode na području Batine, Grad Kutina“ vrijednog 231.675,22 €, a financiranog putem Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora 2014. – 2021. od strane država donatora Islanda, Lihtenštajna i Norveške, u okviru Programa energije i klimatske promjene.

Navedeni projekt pojačat će aktivnosti vezane uz ovu vrstu energije, a energetski bi potencijal, pa tako i nezavisnost brojnih hrvatskih panonskih gradova, mogao biti ostvaren upravo kroz geotermalnu energiju. 

Galerija fotografija

Podjeli ovu stranicu:

Imate ideju za projekt?

Imate ideju za projekt ili Vam je potrebna naša pomoć?

Slobodno nas kontaktirajte putem kontakt obrasca ili na broj telefona: +385 44 659 078. Pošaljite upit