Novosti

RAZVOJNA AGENCIJA MRAV d.o.o.

Projekt Grada Kutine i RA Mrav uvršten među 20 najuspješnijih i izabran za financiranje

Projekt Grada Kutine i RA Mrav uvršten među 20 najuspješnijih i izabran za financiranje

U sklopu EU projekta „Novi europski Bauhaus“ Grad Kutina je u suradnji s Razvojnom agencijom Mrav prijavio projekt pod nazivom „Step by step to sustainable inclusion – upgrade of the Roma settlement to be fully infrastructurally equipped, resilient sustainable“ te je isti od strane Europske komisije odabran kao jedan od 20 najboljih projekta u Europi. Na natječaj pod nazivom „Potpora lokalnim inicijativama NEB-a“, na koji su se mogli prijaviti projekti malih i srednjih općina diljem Europske unije, pristiglo je 80 prijava, a među 20 najuspješnijih našao se i projekt Grada Kutine.

Novi europski Bauhaus projekt je Europske unije pokrenut 2021. godine koji uključuje ulaganja zajedničkih napora u postizanju vizije i ciljeva Europskog zelenog plana, koji će dovesti do osmišljavanja atraktivnijih, održivijih i  uključivijih načina suživota. U razdoblju 2021. – 2022. godine iz programa EU-a izdvojeno je oko 85 milijuna eura za projekte u okviru novog europskog Bauhausa, koji se financiraju iz više programa EU-a.

Unutar projekta „Step by step to sustainable inclusion – upgrade of the Roma settlement to be fully infrastructurally equipped, resilient sustainable“  za financiranje je odobrena procjena  specifičnih potreba projekta, tehnički savjeti stručnjaka, te izrada projektnih prijedloga. Prihvaćanje projektnog prijedloga predstavlja prvi korak ka uređenju, obnovi i opremanju jednog dijela grada i veliki uspjeh s obzirom na velik broj prijava pristiglih s čitavog područja Europske unije.

Podjeli ovu stranicu:

Imate ideju za projekt?

Imate ideju za projekt ili Vam je potrebna naša pomoć?

Slobodno nas kontaktirajte putem kontakt obrasca ili na broj telefona: +385 44 659 078. Pošaljite upit