Natječaji i poticaji

RAZVOJNA AGENCIJA MRAV d.o.o.

Otvoreni javni poziv Ministarstva hrvatskih branitelja za dodjelu jednokratne novčane potpore udrugama u 2023. godini

Otvoreni javni poziv Ministarstva hrvatskih branitelja za dodjelu jednokratne novčane potpore udrugama u 2023. godini

Ministarstvo hrvatskih branitelja otvorilo je Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane potpore udrugama u 2023. godini.

Prihvatljive aktivnosti/potrebe koje se mogu financirati:

  • one koje se iz opravdanih razloga nisu mogle uredno platiti i/ili se ne mogu financirati putem redovnih javnih poziva Ministarstva, a što udruga mora detaljno obrazložiti
  • potpora udruzi radi stabilizacije i mogućnosti nastavka rada i djelovanja, a ukoliko su iscrpljene druge mogućnosti, a što udruga mora u prijavi detaljno obrazložiti

   Prihvatljivi prijavitelji: 

   • Udruge registrirane sukladno Zakonu o udrugama koje su se svojim statutom opredijelile za obavljanje djelatnosti i aktivnosti koje su predmet financiranja Pozivom ( promicanje vrijednosti Domovinskog rata te zaštita i promicanje interesa hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata) 
   • Udruge koje su uskladile statut sa Zakonom o udrugama ili su podnijele zahtjev za usklađivanjem statuta pri nadležnom uredu (što dokazuju potvrdom nadležnog ureda)

   Jedna udruga na Poziv može podnijeti najviše jednu prijavu.

   Na Poziv se mogu dostaviti prijave za (su)financiranje aktivnosti koje se provode, odnosno koje su nastale u razdoblju od 1.1. do 31.12.2023.

   Financijska potpora za aktivnost može pojedinačno iznositi do najviše 1.000,00 € (7.534,50 kuna).

   Udruga mora obavezno prijavi priložiti dokumentaciju kojom potkrepljuje opravdanost zahtjeva za dodjelom jednokratne novčane pomoći (računi, ponude, dokumentacija o nastaloj šteti uslijed elementarne nepogode, itd.).

   Rok za prijavu natječaja je 02. prosinca 2023. godine. 

   Više informacija na poveznici: 

   https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages/Dokumenti%202023/Otvoreni%20Javni%20poziv/1.%20JP%20jednokratne%20potpore%20udrugama%202023.pdf   Podjeli ovu stranicu:

   Imate ideju za projekt?

   Imate ideju za projekt ili Vam je potrebna naša pomoć?

   Slobodno nas kontaktirajte putem kontakt obrasca ili na broj telefona: +385 44 659 078. Pošaljite upit