Novosti

RAZVOJNA AGENCIJA MRAV d.o.o.

❕❕USKORO U PUNK-u❕❕ Predavanje na temu umjetne inteligencije s ciljem njezina demistificiranja i pobližeg upoznavanja

❕❕USKORO U PUNK-u❕❕ Predavanje na temu umjetne inteligencije s ciljem njezina demistificiranja i pobližeg upoznavanja
𝐔𝐦𝐣𝐞𝐭𝐧𝐚 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐧𝐜𝐢𝐣𝐚 𝐣𝐞 𝐧𝐞𝐳𝐚𝐨𝐛𝐢𝐥𝐚𝐳𝐧𝐢 𝐝𝐢𝐨 𝐧𝐚š𝐞 𝐬𝐯𝐚𝐤𝐨𝐝𝐧𝐞𝐯𝐢𝐜𝐞, 𝐯𝐫𝐢𝐣𝐞𝐦𝐞 𝐣𝐞 𝐝𝐚 𝐣𝐞 𝐛𝐨𝐥𝐣𝐞 𝐮𝐩𝐨𝐳𝐧𝐚𝐦𝐨.

Za ljudska bića prirodno je mistificirati i pretvarati u mitove stvari koje se ne mogu ili ih je teško u potpunosti shvatiti. Tako u očima mnogih ova tehnologija i dalje predstavlja nešto nedokučivo i posve apstraktno, a njena uloga u našim životima se nerijetko promatra kroz prizmu filmskih uradaka iz sfere znanstvene fantastike. Međutim, u potrazi za razumijevanjem raznih tehnologija opisanih kao “umjetna inteligencija” stereotipe treba izbjegavati.

Suprotno onome što mnogi misle, umjetna inteligencija nije budućnost nego sadašnjost, ona je već neko vrijeme sastavni dio naše svakodnevice, stoga razumijevanje osnovnih principa na kojima funkcionira nije stvar samo nekog tehničkog znanja koje je potrebno određenoj manjoj skupini ljudi, već smo svi kao korisnici tih i takvih sustava odavno duboko “u njima”. Vjerujemo da je vrlo bitno razumjeti (barem osnovno) kako oni funkcioniraju, koja im je svrha te koje su prednosti i mane istih.

Ova prezentacija ima cilj demistificiranja umjetne inteligencije. Na vrlo jednostavan način, pokazat ćemo vam što je zapravo umjetna inteligencija, na koji način i gdje se danas koristi, te prave probleme i loše strane. Također, prezentacija će biti popraćena s hrpom resursa i načinima kako svatko danas može ući u područje umjetne inteligencije i baviti se s njom čak i iz malog mjesta kao što je Kutina.

Možemo garantirati da su trenutačni napredci i budućnost umjetne inteligencije doista uzbudljivi!

Predavanje je potpuno besplatno. Nakon predavanja vas pozivamo da ostanete na druženju na kojemu privatno možete govornike pitati svoja pitanja.

Govornici:

𝐃𝐚𝐧𝐢𝐣𝐞𝐥 𝐒𝐥𝐚𝐯𝐮𝐥𝐣 (𝐇𝐑)
Odrastao u Kutini gdje je završio matematičku gimnaziju te nakon toga informatiku na Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu. Trenutno ima 23 godine i studira umjetnu inteligenciju na Johannes Kepler Universität Linz u Austriji. Veliki je entuzijast modernih tehnologija, ponajviše automatizacije i pametnih uređaja. Aktivan je član kutinske zajednice u kojoj želi poboljšati kvalitetu života mladih te im pokazati najbolji put učenja onoga što ih zanima.
Član udruga CroAI, Mensa International, i Oko društva.

𝐄𝐫𝐯𝐢𝐧 𝐒𝐡𝐚𝐪𝐢𝐫𝐢 (𝐌𝐊)
Rođen je i odrastao u Skoplju, u Republici Makedoniji, gdje je završio srednju školu i diplomirao poslovnu informatiku na South East European University. Trenutno je na magistarskom studiju na Johannes Kepler Universität u Linzu, gdje studira umjetnu inteligenciju. Usporedno sa studijem također radi puno radno vrijeme kao data znanstvenik. Osim toga, radi na vlastitom startupu vrtex.io, a već je lansirao jednu aplikaciju spory.app koja je dobila nagradu Third app of the day na Product Huntu. Također je aktivan član tehnološke zajednice N'Katror u Skoplju.

𝐅𝐞𝐥𝐢𝐱 𝐊𝐫𝐚𝐮𝐬𝐞 (𝐃𝐄)
Ima 23 godine i dolazi iz Njemačke. Voli tehnologiju, a posebno proces otkrivanja kako funkcionira i zašto bismo ju trebali koristiti na taj način. Najviše je aktivan u području umjetne inteligencije i to u području primijene u medicinske slučajeve. Trenutno je asistent u istraživanju na Johannes Kepler Universität Linz, prethodno je radio kao softverski inženjer u području strojnog učenja i računalnog vida.

Dođite na predavanje 18. studenog 2022. u 16h u prostorijama PUNK-a, Hrvatskih branitelja 2, Kutina i saznajte više!

Podjeli ovu stranicu:

Imate ideju za projekt?

Imate ideju za projekt ili Vam je potrebna naša pomoć?

Slobodno nas kontaktirajte putem kontakt obrasca ili na broj telefona: +385 44 659 078. Pošaljite upit