Novosti

RAZVOJNA AGENCIJA MRAV d.o.o.

Razvojna agencija Mrav d.o.o. gostovala u emisiji "Za kormilom"

Razvojna agencija Mrav d.o.o. gostovala u emisiji "Za kormilom"
Direktor i djelatnica Razvojne agencije Mrav, Tomislav Kojundžić i Ana Marija Benčić gostovali su na Mreža tv-u u emisiji Za kormilom. Svoje gostovanje iskoristili su kako bi javnosti pobliže predstavili razvojnu agenciju i njezin rad, kao i projekte koji se trenutno provode. Između ostalog, istakli su važnost tri projekta Grada Kutine, koji su trenutno u provedbi i čija će se provedba nastaviti kroz 2023. godinu. 

Radi se o projektu pod nazivom „Izrada tehničke dokumentacije za istraživanje geotermalne vode na području Batine, Grad Kutina“, čija je vrijednost 224.688,51 EUR, a financiran je putem Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora 2014. – 2021. od strane država donatora Islanda, Lihtenštajna i Norveške. Riječ je o projektu koji nastavlja praksu Programa koji ima za cilj razvoj obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.

Istaknuta je i važnost projekta „NEW STEM Kutina – ABECEDA budućnosti“, u kojem kao partneri sudjeluju svih 5 kutinskih osnovnih škola, Učiteljski fakultet Rijeka, Modelarski centar Kutina, Fakultet strojarstva i brodogradnje i Sveučilišno učilište Volda (VUC) - javno sveučilište primijenjenih znanosti iz zemlje donatora Norveške. Zahvaljujući projektu bit će uspostavljeno i opremljeno 5 modernih STEM učionica u Kutinskim osnovnim školama, kao i unaprjeđene vještine 100 učitelja i drugih odgojno-obrazovnih djelatnika te 600 učenika, od čega je 30 učenika s posebnim potrebama, poboljšanjem njihovih sposobnosti u području primjene IKT-a u odgoju i obrazovanju, razvoju aktivnog građanstva te razvoju poduzetništva. 

U prosincu je pozitivno ocijenjen projektni prijedlog „Strategija zelene urbane obnove Grada Kutine“ čijom će se izradom postići se ostvarenje ciljeva razvoja zelene infrastrukture, integracija NBS rješenja, unaprjeđenje kružnog gospodarenja prostorom i zgradama, ostvarenje ciljeva energetske učinkovitosti, prilagodbe klimatskim promjenama i jačanje otpornosti na rizike. Cilj Strategije je postići očuvanje i unaprjeđenje zelenog karaktera i identiteta grada, revitalizacija nekorištenih prostora i zgrada, planiranje novih po načelu modela kružnog gospodarstva s ciljem cjeloživotnog vijeka, povećanje energetske učinkovitosti zgrada, očuvanje bioraznolikosti, stvaranje preduvjeta za zdravi okoliš kao i stvaranje prostora ugodnog za život i podizanje kvalitete života stanovnika. Vrijednost projekta iznosi 175.000,00 kuna. 

Detaljnije o agenciji i njenim projektima možete poslušati i pogledati u samoj emisiji, koja se nalazi na poveznici: 


Podjeli ovu stranicu:

Imate ideju za projekt?

Imate ideju za projekt ili Vam je potrebna naša pomoć?

Slobodno nas kontaktirajte putem kontakt obrasca ili na broj telefona: +385 44 659 078. Pošaljite upit