Novosti

RAZVOJNA AGENCIJA MRAV d.o.o.

Prijavljena dva projekta vrijednosti 347.000,00 kn

Prijavljena dva projekta vrijednosti 347.000,00 kn
Proteklog tjedna Razvojna agencija Mrav prijavila je dva projekta usmjerena poboljšanju uvjeta i poslovanja prijavitelja. Prvi projekt jest prijava na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a traženi iznos sredstava iznosi  197.000,00 kn. Prijavitelj projekta je Župa Blažene Djevice Marije Snježne Kutina, a cilj je rekonstrukcija i obnova zgrade župnog dvora. Trenutno stanje objekta podosta je oronulo, zastarjelo i energetski neučinkovito, djelomično zbog starosti samog objekta, ali i raznih oštećenja uzrokovanih potresom u 2020. godini kao i nedavnim olujnim nevremenom koje je zahvatilo kutinsko područje. 

Projektom bi se osigurala zamjena stolarije, izrada glavnog projekta energetske obnove ovojnice zgrade i izrada projektne dokumentacije, idejni i glavni projekt nadogradnje ulaznog dijela i terase zgrade župnog dvora. S obzirom na brojne aktivnosti koje se odvijaju u prostorijama župnog dvora, poput priprema zaručnika za vjenčanje, sastanaka s vjernicima i zajednicama, Pastoralnoga, Ekonomskoga vijeća i Caritasa, važno je osigurati pristupačan ulaz u sam objekt uz prostor čekanja reda, poglavito za invalidne osobe, što bi se omogućilo ovim projektom. 

Drugi projekt pripremljen je za prijavu na natječaj Ministarstva turizma i sporta, a odnosi se na povećanje konkurentnosti turističkog gospodarstva jednog OPG-a. U 6 mjeseci trajanja provedbe projekta na OPG-u bi bio izgrađen i opremljen biobazen, uz koji bi instalirali sjedalicu za invalide s podiznom platformom, koja bi posjetiteljima s invaliditetom omogućila lakše i ugodnije samostalno korištenje bazena. Također, planirana je kupovina 2 grla konja  koja bi pokrenula razvoj konjičkog turizma na gospodarstvu. Ukupna vrijednost traženih sredstava u sklopu projekta iznosi 150.000,00 kn. 

Ukoliko oba projekta budu odobrena, ukupna vrijednost od 347.000,00 kn investirat će se u poboljšanje uvjeta župnog dvora i obiteljskog gospodarstva i pružanje boljih uvjeta svim korisnicima njihovih usluga.  

Podjeli ovu stranicu:

Imate ideju za projekt?

Imate ideju za projekt ili Vam je potrebna naša pomoć?

Slobodno nas kontaktirajte putem kontakt obrasca ili na broj telefona: +385 44 659 078. Pošaljite upit