Novosti

RAZVOJNA AGENCIJA MRAV d.o.o.

Poziv za prikupljanje recepata za projekt "Dobar tek u Moslavini!"

Poziv za prikupljanje recepata za projekt "Dobar tek u Moslavini!"
LAG „Moslavina“ s međimurskim LAG-ovima surađuje na zanimljivom projektu promocije lokalne kuhinje, pod nazivom „Dobar tek u Moslavini!“, koji je financiran sredstvima EU.  U sklopu projekta planirano je  izdavanje moslavačke kuharice, odnosno prikupljanje recepata za tipična moslavačka jela između kojih će biti odabrana one koji najbolje predstavljaju regiju Moslavinu. 

Projekt se provodi u suradnji s iskusnim stručnjakinjama u svojim područjima, književnicom i novinarkom Božicom Brkan (uz drugo, autorica zavičajne čitanke „Oblizeki – Moslavina za stolom“) i etnologinjom i povjesničarkom Slavicom Moslavac (uz drugo, autorica monografije „Etnološki zapisi po Moslavini i širem zavičaju“).

LAG „Moslavina“ poziva na suradnju sve zainteresirane, profesionalce i amatere, koji smatraju da imaju zanimljiva iskustva i sjećanja na hranu kakva se spremala nekad, u vremenima mama, baka i prabaka, ruralno i urbano, bilo svakodnevno bilo o blagdanima ili obiteljskim i drugim svečanim prilikama, da se jave vrijednim sjećanjima o moslavačkom stolu, pričama i recepturama, podacima od koga su ih čuli i gdje su ih kušali, a također i prijedlozima kako bi se te recepture i jela kao predjela, glavna jela ili deserti, mogli kreativno oplemeniti danas u moslavačkoj ugostiteljskoj ponudi. 
Osobito vrijednim smatraju se jela pripravljena i od tradicionalnih, lokalno uzgojenih namirnica.   

Pozivaju se svi zainteresirani da budu dio ove zajedničke, nadamo se lijepe moslavačke priče, i da svoje recepte pošalju na e-mail adresu LAG-a „Moslavina“ lag.moslavina@gmail.com do 15. siječnja 2023. godine. 

Recepte koji budu izabrani i predstavljeni u moslavačkoj kuharici LAG „Moslavina“ nagradit će prigodnim darom.

Podjeli ovu stranicu:

Imate ideju za projekt?

Imate ideju za projekt ili Vam je potrebna naša pomoć?

Slobodno nas kontaktirajte putem kontakt obrasca ili na broj telefona: +385 44 659 078. Pošaljite upit