Novosti

RAZVOJNA AGENCIJA MRAV d.o.o.

Otvoren prvi poziv pilot projekta “Savez Europske komisije za klimu i energiju (CCCE)” za prijavu na program tehničke pomoći za zelenu tranziciju

Otvoren prvi poziv pilot projekta “Savez Europske komisije za klimu i energiju (CCCE)” za prijavu na program tehničke pomoći za zelenu tranziciju

Pilot projekt: “Savez Europske komisije za klimu i energiju (CCCE)” otvorio je svoj prvi poziv za prijavu na program tehničke pomoći u dekarbonizaciji za europska poduzeća.

Poziv je otvoren za tvrtke, tijela vlasti (nacionalne, regionalne ili lokalne) i druge aktere, kao što su udruge, mreže iz Hrvatske, Finske, Italije, Nizozemske i Poljske.

Uspješni kandidati imat će koristi od besplatnog, prilagođenog programa tehničke pomoći tima stručnjaka za dekarbonizaciju i zelenu tranziciju. Program uključuje pomoć u analizi  potrošnje energije u poduzećima, definirajući i implementirajući znanstveno utemeljene ciljeve za smanjenje emisija, identificirajući tehnologije, metode i mehanizme financiranja kojima tvrtke mogu pristupiti dok provode svoje ciljeve.

 Za prijavitelje koji ne budu odabrani za direktnu tehničku pomoć također će biti predviđena neizravna podrška (radionice, webinari, itd.).

“Znamo da 89% europskih malih i srednjih poduzeća poduzima barem jednu akciju kako bi bila učinkovitija u pogledu resursa. No, mnogima nedostaju resursi i znanje za provedbu promjena u razmjerima potrebnim da Europa postigne svoje ambiciozne ciljeve smanjenja emisija prije kraja ovog desetljeća. Uz ponuđeni program pomoći, korisnici će smanjiti svoje troškove, što će njihove poslovne modele učiniti održivijim i, nadalje, konkurentnijim,” rekla je Karen Clements, koordinatorica projekta CCCE.

Ovaj poziv je prvi od dva koja će Konvencija tvrtki provoditi od lipnja 2022. do kraja 2023. Svaki poziv pružit će tehničku pomoć za do 50 europskih poduzeća (ili drugih organizacija).Podjeli ovu stranicu:

Imate ideju za projekt?

Imate ideju za projekt ili Vam je potrebna naša pomoć?

Slobodno nas kontaktirajte putem kontakt obrasca ili na broj telefona: +385 44 659 078. Pošaljite upit