Novosti

RAZVOJNA AGENCIJA MRAV d.o.o.

Potpisan Ugovor projekta uređenja poučne staze Crkveni jarak na Moslavačkoj gori

Potpisan Ugovor projekta uređenja poučne staze Crkveni jarak na Moslavačkoj gori
Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je odobrila te je potpisan Ugovor sa Gradom Kutina na radovima uređenja Poučne staze Crkveni jarak na Moslavačkoj gori. Vrijednost potpisanog Ugovora iznosi 699.245,59 Kn, a ukupna vrijednost projekta iznosi 709.052,81 Kn.
Nositelj Projekta je Grad Kutina koja je u suradnji s Razvojnom agencijom MRAV i Turističkom zajednicom grada Kutine isti prijavila na natječaj iz Programa ruralnog razvoja „Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava“ - provedba tipa operacije 8.5.2 „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“.

Poučna staza „Crkveni jarak“ uređuje se na trasi postojećeg šumskog puta (planinarske staze), kako bi se njegovim uređenjem potaknulo korištenje te se dodatno naglasile edukativne, rekreacijske, turističke i zdravstvene koristi šuma, čineći ih dostupnijima lokalnom stanovništvu. Poučna staza će se opremiti odmorištima, signalizacijom (putokazima) i poučnim info panelima koji će utjecati na podizanje svijesti o važnosti očuvanja šuma i biološke raznolikosti. Ova prekrasna šumska staza koja ima ekstremnu i laganiju rutu, prolazi uz potok i šumske slapove, do arheološkog lokaliteta „Bela crkva“, te do najvišeg vrha Humke, a u povratku do atraktivnog vidikovca Vis.  Početna i završna točka je jezero Mikleuška.

Projekt poučne staze „Crkveni jarak“ prvi je u nizu projekata u sklopu inicijative turističkog razvoja Regionalnog parka Moslavačka gora.


Galerija fotografija

Podjeli ovu stranicu:

Imate ideju za projekt?

Imate ideju za projekt ili Vam je potrebna naša pomoć?

Slobodno nas kontaktirajte putem kontakt obrasca ili na broj telefona: +385 44 659 078. Pošaljite upit