Novosti

RAZVOJNA AGENCIJA MRAV d.o.o.

Kutina – grad inkluzivnog obrazovanja II odobreni projekt započeo s provedbom

Kutina – grad inkluzivnog obrazovanja II odobreni projekt započeo s provedbom
Početkom nove školske godine započeo je i novi projekt Kutina – grad inkluzivnog obrazovanja ll, kojim je osiguran rad pomoćnika u nastavi za 34 učenika s teškoćama u razvoju. Riječ je o projektu koji je nastao suradnjom Grada Kutine i Razvojne agencije Mrav, a kojim se osigurava neposredni rad pomoćnika u nastavi sa učenicima s poteškoćama u razvoju, kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješna socijalizacija i emocionalno funkcioniranje potrebitih učenika. 

Grad Kutina se na ovaj Poziv od 2013. godine redovito prijavljuje, te je u  sklopu istoga za prošlu školsku godinu bio osiguran 31 pomoćnik u nastavi, dok je za školsku godinu 2022./2023. osigurana podrška za 34 učenika u svih 5 osnovnih škola grada Kutine. 
Ukupna vrijednost Projekta iznosi 1.540.261,20 HRK, a intenzitet potpore iznosi 90%, točnije 1.386.235,08 HRK, dok sredstva Korisnika čine 10%. Usto, Grad Kutina financira i dodatnih 5 sati tjedno po pomoćniku koje će provesti u radu s učenicima. Provedba projekta trajat će do kraja školske godine 2022./2023. odnosno 22. kolovoza 2023. godine. 

Ovaj važan projekt posredno senzibilizira ostale učenike i lokalnu zajednicu o važnosti suradničkog podučavanja i uključivanja najranjivijih skupina društva u obrazovni proces s ciljem integracije u društvo kao konkurentnog člana na tržištu rada.
Osiguravanjem 34 pomoćnika za 34 učenika s teškoćama u razvoju izravno se doprinosi ostvarenju svrhe Poziva kojom se svim građanima mora omogućiti kvalitetno obrazovanje, izjednačavanje mogućnosti za postizanje najvećeg mogućeg stupnja obrazovanja te osiguravanja odgoja i obrazovanja učenika što bliže njegovom  mjestu stanovanja. 

Podjeli ovu stranicu:

Imate ideju za projekt?

Imate ideju za projekt ili Vam je potrebna naša pomoć?

Slobodno nas kontaktirajte putem kontakt obrasca ili na broj telefona: +385 44 659 078. Pošaljite upit