Natječaji i poticaji

RAZVOJNA AGENCIJA MRAV d.o.o.

Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. g.

Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. g.

Središnji državni ured za demografiju i mlade je 18. svibnja 2022. objavio  Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini.

Poziv se raspisuje u svrhu osiguravanja financijskih sredstava za projekte ulaganja u objekte dječjih vrtića usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te ublažavanja postojećih regionalnih nejednakosti.

Ukupan iznos sredstava osiguran za provođenje Programa iznosi 11.000.000,00 kuna. Jednom prijavitelju na Poziv može se odobriti najveći ukupni iznos sufinanciranja do 700.000,00 kuna s PDV-om. Neće se odobriti sufinanciranje aktivnosti čija je ukupna vrijednost na jednom objektu manja od 100.000,00 kuna s PDV-om.

Svaki Projekt mora imati važeći akt nadležnog tijela kojim se dopušta izvođenje planiranih aktivnosti.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne samouprave i Grada Zagreba, osnivači dječjih vrtića, utvrđeni Planom mreže dječjih vrtića i jedinice lokalne samouprave, vlasnici prostora u kojemu se odvija jedina djelatnost dječjeg vrtića na području JLS-a te koje ovim ulaganjem povećavaju vrijednost vlastite imovine JLS-a.

Partneri Prijavitelja mogu biti pravni subjekti čiji je osnivač Prijavitelj i u njegovom su većinskom vlasništvu kao i druga tijela javne vlasti čija aktivnost na realizaciji Projekta doprinosi ciljevima Programa.

Prihvatljivi objekti su objekti dječjih vrtića čiji su osnivači jedinice lokalne samouprave na kojima se provode prihvatljive aktivnosti u provedbenom razdoblju.

Prihvatljive aktivnosti: opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša i uređenje postojećih vanjskih terena.

Prihvatljivi troškovi su:

• trošak izvođenja radova/usluga

• trošak nabave i ugradnje opreme

• trošak PDV-a

Rok za podnošenje prijava je trideset dana od dana objavljivanja Poziva na mrežnoj stranici Središnjeg državnog ureda, odnosno do 17. lipnja 2022. godine.

Više informacija na poveznici: 

https://demografijaimladi.gov.hr/vijesti-4693/poziv-za-prijavu-projekata-usmjerenih-na-poboljsanje-materijalnih-uvjeta-u-djecjim-vrticima-u-2022-g/6502Podjeli ovu stranicu:

Imate ideju za projekt?

Imate ideju za projekt ili Vam je potrebna naša pomoć?

Slobodno nas kontaktirajte putem kontakt obrasca ili na broj telefona: +385 44 659 078. Pošaljite upit