Razvojna agencija MRAV

Poziv na radionicu “Globalizacija poslovanja – potencijali globalnog tržišta”

Razvojna agencija Mrav d.o.o.  poziva Vas na drugu radionicu u sklopu provođenja aktivnosti unutar programa Poduzetničkog inkubatora Kutina – PUNK, projekta StartUp Klub. Aktivnosti provodi Razvojna agencija Mrav d.o.o. u suradnji s partnerom Impact Hubom iz Zagreba te uz financijsku podršku Grada Kutine.

 

Radionica

Globalizacija poslovanja – potencijali globalnog tržišta

četvrtak, 09. veljače 2017. godine od 17:30 – 19:30 sati

u Arcus-u, Pučko otvoreno učilište Kutina

Ulica Stjepana Radića 3

 

Cilj Poduzetničkog inkubatora Kutina je doprinijeti povećanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva s područja grada Kutine kroz aktivnu ulogu javne poslovne infrastrukture u širenju poslovanja, izgradnji ljudskih resursa i međunarodnoj konkurentnosti kutinskih poduzetnika.

Predavanje će održati Pavao Pahljina, suosnivač i izvršni direktor STEMI (www.stemi.education), Antonija Bilić Arar, direktorica BlaBlaCar u Hrvatskoj (www.blablacar.hr), Anita Flajšlik, Marketing i PR menadžer u AGRIVI d.o.o. (www.agrivi.com).

 

Poduzetnici predstavljaju uspješne poduzetničke priče, te će govoriti o vlastitim iskustvima vezanim uz temu globalizacije poslovanja, s naglaskom na iskustvo poslovanja u Hrvatskoj i potencijale globalnog tržišta.

 

Veselimo se Vašem dolasku!

Raspored predavanja radionice:

17:30 – 17:45   Uvod i check in

17:45 – 18:05   Panelist Pavao Pahljina, STEMI

18:05 – 18:25   Panelistica Antonija Bilić Arar, BlaBlaCar

18:25 – 18:45  Panelistica Anita Flajšlik, AGRIVI d.o.o.

18:45 – 19:00 Q&A

19:00 – 19:30  Otvoreni razgovor i umrežavanje poduzetnika

PLAKAT RADIONICE SE NALAZI OVDJE: Plakat 2. radionica

Panelist Pavao Pahljina, suosnivač i izvršni direktor STEMI

„Učenje kroz stvaranje“ – robot koji se može sastaviti doma.

Projekt STEMI je, kao što samo ime da naslutiti, usmjeren na popularizaciju STEM područja (Science, Technology, Engineering i Mathematics) u obrazovnim ustanovama i društvu općenito, kako bi promijenili način na koji se danas educiraju mladi iz prirodoslovnih područja.

Svjedočimo ubrzanom tehnološkom napretku i kao takvom obrazovni sustavi ne nude dovoljno praktičnog znanja i iskustva. Tu nastaje šesteronožni robot pauk, koji služi kao obrazovni alat za učenje elektronike, robotike i programiranja i čija bi primjena u obrazovnim institucijama promijenila način na koji mladi uče.

Pomoću projekata poput robota pauka, kojim se može upravljati pomoću svog pametnog telefona, učenje može biti inovativno i zabavno.

 

Panelistica Antonija Bilić Arar, direktorica BlaBlaCar u Hrvatskoj

„Putuj u dobrom društvu“.  Podijeli prijevoz, podijeli troškove.

BlaBlaCar je nezavisna tvrtka koju je osnovao Frederic Mazzella. Tvrtka je nastala u Francuskoj i tijekom vremena raširila se u 22 zemlje. BlaBlaCar je pouzdana zajednica za razmjenu koja vozače sa slobodnim mjestima u autu povezuje s putnicima koji traže prijevoz. Zahvaljujući predanoj korisničkoj usluzi, vrhunskoj web i mobilnoj platformi te zajednici korisnika koja ubrzano raste, BlaBlaCar milijunima članova omogućuje društveno, štedljivo i učinkovitije putovanje.

Prema Financial Timesu “BlaBlaCar je jedan od najbolje financiranih start-upova na području tehnologije u Europi. U srpnju 2014. od ulagača je prikupio 100 milijuna dolara za financiranje međunarodnog širenja”.

Panelistica Anita Flajšlik, Marketing i PR menadžer u AGRIVI d.o.o.

Agrivi sustav za vođenje poljoprivredne proizvodnje omogućava poljoprivrednicima ostvarivanje održive, efikasne i profitabilne proizvodnje hrane.

Cilj Agrivija je promijeniti industriju proizvodnje hrane. Vođeni vjerovanjem da znanje i tehnologija moraju biti dostupni svim poljoprivrednim proizvođačima na svijetu, stvorili su softversko rješenje temeljeno na bazi znanja koje poljoprivrednicima pomaže da: optimiziraju svoju proizvodnju korištenjem preporučenih praksi uzgoja, zaštite svoje kulture i prinose na vrijeme pomoću automatskih alarma za štetnike i bolesti za svako polje te žive bolje uz ostvarenje održive i profitabilne poljoprivredne proizvodnje.

Agrivi sustav za vođenje poljoprivredne proizvodnje prepoznat je kao jedan od globalnih lidera u svojoj domeni, čemu uvelike doprinosi i velik rast broja korisnika iz više od 150 zemalja koji uz pomoć Agrivija unapređuju svoju proizvodnju.

Tvrtka je osvojila prvo mjesto na Svjetskom natjecanju startupa u 2014. g. u Seoulu u Južnoj Koreji.

                                                                                                                  Razvojna agencija Mrav